Неизяснено заболяване сред кучетата се разпространява в САЩ, съобщава БТА, позовавайки се

...
Неизяснено заболяване сред кучетата се разпространява в САЩ, съобщава БТА, позовавайки се
Коментари Харесай

Мистериозена болест покосява кучетата в САЩ

Неизяснено заболяване сред кучетата се популяризира в Съединени американски щати, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Американската ветеринарномедицинска асоциация. 

Асоциацията е изискала от ветеринарите да рапортуват всички случаи. Учените към момента не са открили дали патогенът, който може да докара до съдбовен излаз, е вирус или бактерия, и дали не е вид на така наречен кучешка кашлица.

Симптомите включват кашлица, която може да продължи 4 до 6 седмици. Тя може да се развие в бронхит и да се задълбочи до пневмония. Някои тежки случаи се характеризират с бързоразвиваща се пневмония в границите на 24 до 36 часа. 

Засега има дребна възможност заболяването да се популяризира в човешката популация, само че ветеринарите предизвестяват притежателите на кучета да вземат ограничения през празничния сезон, когато животните пътуват дружно със фамилиите или биват оставяни в хотели за кучета. 

Случаи на заболяването се рапортуват от месеци, само че в този момент асоциацията насочва публично предизвестие поради празничния сезон. 

Орегон оповестява за 200 случая. Не е явен броят на заболелите в щатите Калифорния, Колорадо, Флорида, Джорджия, Айдахо, Илинойс, Индиана, Мериленд, Масачузетс, Ню Хемпшир, Роуд Айлънд, Върмонт, Вашингтон. Властите в Орегон работят взаимно с щатските и националните диагностични лаборатории за идентифициране на случаите. Щатският академични лицей по ветеринарна медицина и биологични науки в Колорадо е свързал заболяването с някои случаи на тежка пневмония и гибел, се споделя в известие на асоциацията. 

Ветеринарят Рина Карлсън, президент на асоциацията, сподели: " Не знаем дали заболяването може да прескочи сред типовете, без значение дали хора или котки. Наблюдаваме обстановката. "  

Експерти от Ню Хемпшир са фокусирали проучванията си върху нова бактерия, само че антибиотиците се оказват неефективни, сподели още Карлсън. Тя предложи притежателите на кучета да имунизират постоянно животните си и да търсят помощ от ветеринарните лекари допустимо най-рано. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР